Poziv na radionicu za iznajmljivače s područja Puljštine  naziva „Suradnjom u destinaciji do bolje popunjenosti kapaciteta“.

 

 

PROGRAM

 

 

Prijave na radionicu se vrše putem slijedećeg link-a: https://www.hgk.hr/zupanijska-komora-pula/edukacija-u-zk-pula-za-pruzatelje-usluga-smjestaja-u-domacinstvu-najava

 

Prijave se zaprimaju do 13. svibnja 2019. odnosno do popunjenja kapaciteta dvorane.

 

Lijep pozdrav,

 mr.sc. Anica Dobran Černjul

Viša savjetnica za međunarodnu suradnju i europske poslove

 ISTARSKA ŽUPANIJA- REGIONE ISTRIANA

Odjel za međunarodnu suradnju i

europske poslove

Riva 8

HR-52100 Pula

Tel: +385 (0)52 351 530

www.istra-europa.eu

www.istra-istria.hr

 

 

 

 

Poštovani,

 

Pozivamo Vas na 6. Regionalni Forum obiteljskog smještaja koji će se održati 26.02.2019. u Medulinu - program Foruma.

 

Regionalni skup pružatelja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu s područja Istarske županije, edukativnog je karaktera i pruža priliku za proširenje saznanja

o novostima u zakonodavstvu, tržišnim trendovima te razmjenu iskustva među pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu.

 

Molimo Vas za prijavu putem sljedeće poveznice:

 

https://www.hgk.hr/fos

 

Podsjećamo sve zainteresirane članice Zajednice obiteljskog turizma koje do sada nisu nominirale svoje objekte za nagrade

„Turistički cvijet- Kvaliteta za Hrvatsku 2018“ da se prijave putem sljedeće POVEZNICE

 

Veselimo se Vašem odazivu.

 

 

S poštovanjem,

 

Turistička zajednica općine Medulin

 

____________________________________________________

Poštovani,

 

Obavještavamo Vas da je Ministarstvo turizma objavilo Javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa konkurentnost turističkog gospodarstva na sljedećem linku: https://mint.gov.hr/javni-pozivi-11414/11414.

 

Program se provodi kroz 5 mjera:

Mjera A - povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata: A1-Hotela, A2-

Kampova, A3-Ostalih ugostiteljskih objekata za smještaj i A4-ugostiteljskih objekata na Obiteljskim

poljoprivrednim gospodarstvima

Mjera B - razvoj posebnih oblika turizma

Mjera C - dostupnost i sigurnost

Mjera D - prepoznatljivost

 

Molimo Vas da o javnom pozivu obavijestite subjekte malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge) i obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) na svom području.

 

Srdačno,

________________________________________________

Istarska županija / Regione istriana

Upravni odjel za turizam / Assessorato amministrativo al turismo

Partizanska 5a, 52440 Poreč / Parenzo

Istra - Hrvatska / Istria - Croazia

tel. +385 / 52 / 351 601

 

fax. +385 / 52 / 351 684

 

 

OBAVIJEST TZ-a ISTARSKE ŽUPANIJE:

 

Poštovani,

 

Ovime Vas obavještavamo da je Glavni ured Hrvatske turističke zajednice, objavio JAVNI POZIV za udruženo oglašavanje u promotivnim kampanjama javnog i privatnog sektora u 2019. godini.

Krajnji rok za podnošenje prijava turističkim zajednicama županija je 15. listopad 2018. godine.

Sva dodatna pitanja šaljite nam isključivo pisanim putem na e-mail: info@istra.hr, odnosno na adresu GU HTZ-a oginfo@htz.hr.

 

JAVNI POZIV UDRUŽENO OGLAŠAVANJE 2019 možete preuzeti na slijedećoj poveznici: http://www.htz.hr/hr-HR/projekti-i-potpore/udruzeno-oglasavanje

 

Model 2 namijenjen je svim turističkim agencijama i nositeljima ostalih oblika turističke ponude destinacije. Naime, u okviru Modela 2 udruženo oglašavanje ponude destinacije u zakupu javnih medija obuhvaća oglašavanje smještajne i ostalih oblika ponude županija i Grada Zagreba koja se provodi u suradnji s nositeljima smještajne ponude destinacije (gospodarskim subjektima koji sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti pružaju usluge smještaja u Hrvatskoj) i ostalim nositeljima ponude koja predstavlja motiv dodatnih dolazaka i noćenja u destinaciji, odnosno doprinosi poboljšanju uvjeta dolaska i boravka turista, odnosno povećanju turističke potrošnje (prvenstveno gospodarskim subjektima koji pružaju usluge sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu).

Model 3 - Udruženo oglašavanje ponude nautičkog turizma namjenjen je osim TZŽ i subjektima pružateljima usluga u nautičkom turizmu (marine, organizatori paket-aranžmana na objektima nautičkog turizma i sl.), te subjektima koji pružaju nautičke usluge prema posebnim propisima.

 

BITNO za Model 2

molimo sve zainteresirane podnositelje prijave za Istarsku županiju da najkasnije do ponedjeljka 24.09.2018. na e-mail: info@istra.hr pošalju:

 1. tablicu s podacima ostvarenih dolazaka i noćenja po mjesecima u 2017. godini (1-12.2017.)
 2. sve podatke o vrsti usluga koju pružaju i zašto je ponuda bitna za brendiranje destinacije i produženje sezone u njoj, na koji način predstavlja motiv dodatnih dolazaka i noćenja, kako doprinosi poboljšanju uvjeta dolaska i boravka turista u destinaciji, na koji turistički proizvod se ista pretežito ili u potpunosti odnosi.

 

Gornji podaci potrebni su Turističkoj zajednici Istarske županije da izvrši izračun mogućih udjela odnosno visine promotivne kampanje koju je moguće kandidirati u okviru javnog poziva, a sve sukladno propisanim kriterijima Turističke zajednice Istarske županije.

 

 

Lijepi pozdrav. S poštovanjem.

Denis Ivošević

TZ ISTARSKE ŽUPANIJE

 

 

 

Poštovani korisnici eVisitora,

 

Proslijeđujemo vam važnu obavijest Hrvatske turističke zajednice u vezi zaštite osobnih podataka i primjenu pripadajuće Opće uredbe.

 

S obzirom da je prema Općoj uredbi ispitanika potrebno jasno i nedvosmisleno informirati o svrsi prikupljanja i obrade osobnih podataka, Hrvatska turistička zajednica je za potrebe informiranja turista pripremila kratak tekst u kojem se navodi pravni temelj za prikupljanje i svrha obrade osobnih podataka koji se unose u eVisitor.

Predmetna obavijest prevedena je na više jezika, a pojedinačne inačice objavljene su na internetskim stranicama https://www.htz.hr/hr-HR/projekti-i-potpore/evisitor te će uskoro biti objavljene na https://www.evisitor.hr/info/

Navedena obavijest je informativnog karaktera, a služi svrsi informiranja turista o sljedećem:

 

(a)          svrsi obrade;

(b)          kategorijama osobnih podataka o kojima je riječ;

(c)          primateljima ili kategorijama primatelja kojima su osobni podaci otkriveni ili će im biti otkriveni;

(d)          predviđenom razdoblju u kojem će osobni podaci biti pohranjeni;

 

Voditelj obrade (iznajmljivač ili ugostitelj) dužan je uz navedenu obavijest, ovisno o svojim poslovnim procesima, turista informirati i o:

 

(e)          postojanju prava da se od voditelja obrade zatraži ispravak ili brisanje osobnih podataka ili ograničavanje obrade osobnih podataka koji se odnose na ispitanika ili prava na prigovor na takvu obradu

(f)           pravu na podnošenje pritužbe nadzornom tijelu;

(g)          ako se osobni podaci ne prikupljaju od ispitanika, svakoj dostupnoj informaciji o njihovu izvoru;

(h)          postojanju automatiziranog donošenja odluka, što uključuje izradu profila iz članka 22. stavaka 1. i 4. te, barem u tim slučajevima, smislenim informacijama o tome o kojoj je logici riječ, kao i važnosti i predviđenim posljedicama takve obrade za ispitanika.

 

Ujedno preporučamo da na internetskim stranicama www.azop.hr kontinuirano pratite relevantne objave, smjernice, preporuke i mišljenja Agencije za zaštitu osobnih podataka vezane uz primjenu Opće uredbe.

 

Prezentacije na temu Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka GDPR koje je pripremio doc.dr.sc. Tihomir Katulić s Pravnog fakulteta u Zagrebu:

PREZENTACIJA 1

PREZENTACIJA 2

 

Za sva ostala pitanja, molimo vas da kontaktirate nadležnu Agenciju za zaštitu osobnih podataka.

 

Vaša turistička zajednica

 

 

 

Poštovani, 

 

Pozivamo Vas na edukacijsku radionicu "Kako odgovoriti na higijenske izazove u turizmu?", s ciljem edukacije o zdravtsvenim (ne)pogodnostima pružanja usluga smještaja u domaćinstvu i suvremenim smjernicama i savjetima struke za održavanje higijene takvih prostora te osobne higijene, koja će se održati u prostoru Multimedijalnog centra 3mc u Društvenom domu u Medulinu (Bloku 11), Centar 58 u subotu, 06/05/2018 u 16 sati.

 

Edukacija će biti pripremljena u suradnji s Medicinskim fakultetom u Rijeci, Epidemiološkom službom Zavoda za javno zdravstvo Istarske i Primorsko-Goranske županije te Kliničkim bolničkim centrom Rijeka.

 

Ovim Vas putem također molimo da, u koliko ste zainteresirani, podijelite poziv s iznajmljivačima s područja naše Općine.

 

Veselimo se Vašem dolasku!

 

Udruga Marimed

Ne propustite - Booking.com i BeeRent Vas pozivaju na besplatne seminare u Istri

19/04/2018
 
 Pol Popović

Ne propustite - Booking.com i BeeRent Vas pozivaju na besplatne seminare u Istri

Najveći svjetski rezervacijski portal za smještaj, Booking.com u suradnji sa BeeRent, prva besplatna platforma na svijetu, za upravljanje više rezervacijskih portala, uz podršku Istarske turističke zajednice organiziraju seminar koji će se održati u Puli, 27. travnja, i Rovinju, 28. travnja 2018.

Nakon velikog odaziva, na sva četiri seminara koji su ove Veljače organizirali Airbnb i BeeRent, na kojima je bilo ukupno više od 1000 posjetitelja, BeeRent Vam ovog puta dovodi Booking.com!

Seminar je namijenjen svima koji se bave iznajmljivanjem/oglašavanjem privatnog smještaja na portalu Booking.com i onima koji to tek žele početi.

Posebno ćemo istaknuti priliku koju Vam omogućuje BeeRent a radi se o besplatnoj usluzi unosa Vašeg smještaja i prezentacije istih na svim najvećim booking portalima. Ne Propustite!

Što ćete imati prilike saznati na seminaru?

 • Zašto je bitno surađivati sa Booking.com
 • Kako urediti kvalitetnu prezentaciju na Booking.com
 • Što su to tarifni planovi na Booking.com, kako se njima koristiti i zašto su bitni
 • Što sve utječe na poziciju Vašeg smještaja na stranicama Booking.com
 • Što su dinamične cijene, kako se postavljaju i zašto su one ključ uspješne prodaje
 • Što je BeeRent i kako na jednom mjestu možete upravljati svim portalima za iznajmljivanje privatnog smještaja potpuno besplatno

Od 2017 BeeRent je Booking.com "Premier Partner"

Osim korisnih savjeta koje imate prilike poslušati, dajemo Vam mogućnost da upoznate ključne ljude Booking.com Hrvatska kojima možete postavljati pitanja.

Za vrijeme trajanja seminara, BeeRent će predstaviti jednokratni projekt koji provodi u suradnji sa booking portalima i potpuno je besplatan za sve iznajmljivače koji žele ujediniti sve portale u jedan BeeRent profil.

Gdje i kada se seminari odžavaju:

27.04.2018 - Pula - FET "Mijo Mirković" dvorana PULA od 16:30 do 19:30

28.04.2018 - Rovinj - Hotel Lone od 16:30 do 19:30

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave što prije putem naše prijavnice niže jer je broj mjesta u dvoranama ograničen:

PRIJAVI SE OVDJE!

Na predavanju će biti prisutni:

 • Predstavnici BeeRent-a
 • Predstavnici Booking.com-a
 • Turističke agencije, korisnici BeeRenta

Za sva dodatna pitanja, kontaktirajte: customerservice@beerent.com

 

 

 

Poštovani,

 

Ovim putem vam javljamo da smo, s ciljem uključivanja novih objekata u program Eco Domus, na našim Internet stranicama Istarske županije (http://www.istra-istria.hr/index.php?id=5322) objavili Javni poziv za uključivanje u program certificiranja Eco-friendly smještaja u Istri.

 

Dodatne informacije o programu Eco Domus dostupne su na stranici http://www.istra-istria.hr/index.php?id=5036.

 

Program Eco Domus je usmjeren ka malim turističkim smještajnim objektima, koji su kategorizirani kao kuće za odmor ili kao apartmani (isključivo ukoliko cijelim objektom u kojem se nalaze upravlja ista osoba) ukupnog kapaciteta najviše 30 ležajeva. Također, prilikom odabira objekata, prednost će imati iznajmljivači iz onih sredina u kojima se već provodi sustavno selektivno prikupljanje i zbrinjavanje otpada, koji su registrirani za cjelogodišnje poslovanje i iznajmljivanjem se bave najmanje 2 godine.

 

Molimo vas da o tome obavijestite iznajmljivače s vašeg područja.

Unaprijed zahvaljujemo uz

Srdačan pozdrav.

________________________________________________

Istarska županija / Regione istriana

Upravni odjel za turizam / Assessorato amministrativo al turismo

Partizanska 5a, 52440 Poreč / Parenzo

Istra - Hrvatska / Istria - Croazia

tel. +385 / 52 / 351 601

fax. +385 / 52 / 351 684EDUKACIJSKO - KUHARSKE RADIONICE 2018 - AZRRI

Edukacijsko - kuharske radionice provoditi će Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin (AZRRI), u Edukacijsko gastronomskom centru Istre, s ciljem poboljšanja kapaciteta ljudskih potencijala ugostiteljsko - turističkog sektora. 

Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o., u suradnji s partnerima projekta  (Hrvatska obrtnička komora –Obrtnička komora Istarske županije, Hrvatska gospodarska komora –Županijska komora Pula, Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu, Upravni odjel za turizam i Turistička zajednica Istarske županije), te uz podršku Istarske županije, treću godinu za redom provodi edukacijsko -kuharske radionice, koje se održavaju u dva ciklusa -proljetni i jesenski.

 

U periodu od 2015. godine do danas, uspješno su provedena tri jesenska i dva proljetna ciklusa radionica, koja sveukupno broje više od 650 polaznika u preko 60 radionica. U svrhu trajne edukacije ugostitelja, poboljšanja ugostiteljske ponude u Istri te promocije istarske gastronomije, AZRRI, 2018. godinu započinje s proljetnim ciklusom edukacijsko -kuharskih radionica. Proljetni ciklus će se održavati tijekom mjeseca ožujka i travnja.

PROGRAM5. Regionalni forum obiteljskog smještaja u Puli


HGK – Županijska komora Pula i Upravni odjel za turizam Istarske županije pozivaju na 5. regionalni Forum obiteljskog smještaja, koji će se održati u petak, 16. veljače, u 12 sati u Domu hrvatskih branitelja u Puli.

Regionalni Forum obiteljskog smještaja (FOS) regionalni je skup pružatelja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu, koji razmatra aktualne teme te nudi edukativne sadržaje i umrežavanje s ponuđačima proizvoda i usluga za obiteljski smještaj.

FOS okuplja vlasnike pružatelje ugostiteljskih usluga u sobama, apartmanima, kućama za odmor i kampovima u domaćinstvu te u pansionima i seoskim domaćinstvima, a zanimljiv je za sve mikro i male poduzetnike koji prate aktualne promjene i trendove u obiteljskom smještaju.

Interes za sudjelovanje potvrđuje se ispunjavanjem online prijave.

PROGRAM

 

 

 

 

 

 

HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA

 

SUSTAV EVISITOR TREĆA NAJBOLJA TURISTIČKA INOVACIJA U SVIJETU

 

Objavljeno: Čet, 18.01.2018 - 09:29

Hrvatski nacionalni turistički informacijski sustav eVisitor osvojio je treće mjesto i nagradu Svjetske turističke organizacije (UNWTO) za inovativnost u istraživanju i tehnologiji. Riječ je o svečanoj dodjeli nagrada koja je održana sinoć u Madridu u sklopu sajma FITUR, najvećeg turističkog sajma u Španjolskoj. Nagradu je primio direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić koji je naglasio da je sustav eVisitor među svim finalistima jedini nominirani hrvatski projekt.

„U Hrvatskoj smo s velikim veseljem dočekali vijest o kandidaturi sustava eVisitor za nagradu UNWTO-a, a ova osvojena nagrada i treće mjesto čine nas osobito ponosnim. Sustav eVisitor je vrlo važan projekt za cjelokupni hrvatski turizam te nam je stoga izuzetno drago što je njegova kvaliteta prepoznata i u svijetu. Osim što se njime znatno smanjuje administrativni posao u procesu prijave i odjave turista, sustav služi kao izvrstan alat za daljnji razvoj turističkih ponuda te marketinških i promotivnih aktivnosti svih korisnika, od iznajmljivača u obiteljskom smještaju pa do turističkih tvrtki i institucija. Ovo priznanje daje nam dodatnu motivaciju za daljnju nadogradnju sustava, ali i stvaranje novih inovativnih projekata kako bi hrvatski turistički sustav bio još uspješniji“, poručio je direktor Staničić, dodavši kako su finalisti odabrani između 128 prijavljenih inovativnih projekata iz 55 zemalja svijeta što dodatno ukazuje na ovaj veliki uspjeh projekta Hrvatske turističke zajednice koji je u potpunosti razvijen u Hrvatskoj od strane hrvatskih stručnjaka. „Ovo je još jedno priznanje za hrvatski turizam i dokaz da je Hrvatska danas prepoznata kao jedan od lidera u turističkoj industriji svijeta“ rekao je Staničić.

Podsjećamo kako su se nagrade dodjeljivale u četiri potkategorije pa su tako u potkategoriji inovativnost u istraživanju i tehnologiji, osim eVisitora iz Hrvatske, bila nominirana još dva projekta. Tako je pobjednikom ove potkategorije proglašen SEGITTUR iz Španjolske za projekt „Smart Tourism System (SIT)“, dok je drugo mjesto pripalo organizaciji EarthCheck iz Australije za projekt „Building Planning and Design Standard (BPDS)“. Osim u navedenoj potkategoriji, UNWTO je nagrade dodijelio i u potkategoriji inovacije u javnoj politici i upravljanju, inovacije u poduzećima te inovacije u nevladinim organizacijama, a svake godine se dodjeljuju i nagrade Ulysses te priznanja za etiku.

Sustav eVisitor u Hrvatskoj je u punoj primjeni od 2016. godine te je ispunio sva očekivanja kao jedinstvenog i središnjeg mjesta prijave i odjave turista, odnosno za obračun i kontrolu naplate boravišne pristojbe. Sustav eVisitor inovativna je platforma koja je za korisnike besplatna, maksimalno pojednostavljena i dostupna s bilo koje lokacije koja ima pristup internetu čime su znatno olakšani svi procesi koje sustav nudi. Svakako valja naglasiti i segment praćenja turističkog prometa pa je tako danas, zahvaljujući sustavu, u gotovo realnom vremenu moguće pratiti turističke tijekove po različitim parametrima čime se dobiva vrlo detaljan uvid u različite strukture turističkog prometa.

 

Inače, direktor Staničić se tijekom boravka u Madridu susreo i s novim Glavnim tajnikom UNWTO-a, Zurabom Pololikashvilijem, a obišao je i hrvatski štand u sklopu nastupa Hrvatske turističke zajednice na sajmu FITUR, koji se održava od 17. do 21. siječnja i na kojem svoju ponudu predstavlja devet suizlagača: turističke zajednice Grada Zagreba i Dubrovačko neretvanske županije te Croatia Airlines, Uniline, Kompas Zagreb, Atlas, Abacus Tours, Aronda Adriana Travel i Nave Travel.