Poštovani,

 

kako je sustav eVisitor u upotrebi od početka 2016. godine i kako je prošlo dvije godine primjene sustava, javljamo Vam da će se u sustavu eVisitor prvi puta primijeniti zaključavanje godine.

Zaključavanje 2017. godine će se izvršiti zaključno s datumom 28. veljače 2018. godine što prati postavke propisa koje definiraju računovodstvo neprofitnih organizacija i prema kojima se utvrđuje rok za predaju godišnjih financijskih izvještaja. Navedenog datuma zaključat će se također i podaci za 2016. godinu.

Zaključavanjem godine sva zaduženja i sve prijave gostiju će postati konačne te se više neće moći korigirati. Sve eventualne korekcije zaduženja za period prije 1.1.2018. godine radit će se unosom ručnog odobrenja i zaduženja koje će biti potrebno obrazložiti.

Primjer: ukoliko obveznik 10. ožujka 2018. utvrdi da je tijekom 2017. imao osobe koje je označio pogrešnim statusom odrasle osobe, a da je provjerom utvrdio i dokazao da se radi o djeci do 12 godina, turistička zajednica više neće imati dozvolu uređivanja podataka nad turistima s obzirom na protek roka prijave i zaključenja godine. Ukoliko turistička zajednica ipak uvaži zamolbu obveznika o korekciji podataka ovakva situacija će se moći riješiti isključivo ručnim odobrenjem ili zaduženjem ali u 2018. te će isti utjecati na rezultat poslovanja 2018. godine.

 

Stoga, kako bi izbjegli ovakve situacije naknadnih promjena još jedanput upozorite obveznike s vašeg područja da se podaci o turistima za 2017. prekontroliraju zaključno do 28. veljače 2018. kako bi financijska godina bila ispravna i kako bi statistika bila vjerodostojna.

 

S poštovanjem,

 

Odjel za informatičke tehnologije

 

hrvatska turistička zajednica

GLAVNI URED

Iblerov trg 10/IV, 10000 Zagreb, Hrvatska

 

e. info@evisitor.hr